De intensiteit van de befaamde jeugdwerking van KRC is te zien op een doordeweekse dag. Wie dan eens passeert op de site naast het Forestiersstadion, zal verwonderd zijn van de grote massa spelertjes die er actief is. Wat een vibe!
Bij onze jeugdwerking zetten we in op ontwikkeling op alle niveaus. Voetbal is onze passie, maar we willen onze spelers meer bieden dan enkel sportieve vooruitgang. Daarom richten we ons op:
Onze interprovinciale (IP) jeugdwerking biedt talentvolle spelers de kans om zicht op een hoog niveau te ontwikkelen binnen een gestructureerd en ambitieus opleidingsplan.
-Individuele ontwikkeling – we focussen op technische, tactische, fysieke en mentale groei, met aandacht voor de persoonlijk nodige van elke speler.
-Professionele begeleiding – gekwalificeerde trainers en een doordacht opleidingsplan zorgen voor een optimale leeromgeving.
-Meer dan voetbal – Naast sportieve vooruitgang ondersteunen we spelers op vlak van school, educatie en welzijn, zodat ze niet alleen als voetballer, maar ook als persoon groeien.
-Doorgroeikansen – Ons doel is om spelers klaar te stomen voor het hoogte niveau, met een traject dat hen begeleidt naar onze eerste ploeg.
Naast onze IP-werking bieden we ook gewestelijk en provinciaal voetbal aan, zodat elke speler op zijn eigen niveau kan groeien en plezier beleven aan sport.
-Provinciale jeugdteams – voor spelers die zich verder willen ontwikkelen binnen een competitieve omgeving met een sterke opleidingsfocus.
-Gewestelijke jeugdteams – voor wie de passie voor voetbal wil combineren met een evenwichtige en toegankelijke opleiding.
-Gelijke kansen voor iedereen – ongeacht het niveau streven we ernaar om elke speler de juiste begeleiding en ontwikkelingskansen te bieden.
We bouwen actief aan een sterke meisjeswerking, zodat meisjes zich kunnen ontwikkelen in een omgeving die specifiek op hen is afgestemd.
Specifiek voor meisjes- trainingen en competities op maat, met aandacht voor hun ontwikkeling.
Sterkte doorstroom – gericht op een vlotte overgang naar het eerste elftal dames.
Gelijke kansen- elke speelster krijgt de mogelijkheid om te groeien en haar talent maximaal te benutten.
Elke speler en speelster krijgt de kans om zich maximaal te ontplooien, op zijn of haar eigen tempo en niveau!
Maximale groei voor elke speler, op eigen tempo en niveau!
Voetbal brengt mensen samen en schept vriendschappen. Bij KRC Harelbeke geloven we dat iedereen welkom is, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. We staan achter het Verdrag inzake de Rechten van het Kind en de Panathlon Verklaring (https://www.ethischsporten.be/tools_pagina/de-panathlonverklaring/) , en we zetten ons in om respect en gelijkheid voorop te stellen, zowel op als naast het veld.
Onze club is een warme, familiale plek waar iedereen zich veilig en gewaardeerd moet voelen. We willen dat spelers, hun families en medewerkers elkaar met respect behandelen en samen werken aan een sportieve en positieve sfeer. Racisme, discriminatie en uitsluiting horen hier niet thuis.
Om dit te bereiken, maken we iedereen bewust van het belang van respectvol gedrag. Mocht er toch iets gebeuren, dan luisteren we naar elke klacht, groot of klein. Onze Club-API (Aanspreekpersoon Integriteit ) staat klaar om advies te geven en, waar nodig, stappen te ondernemen om een oplossing te vinden.
Tom Windels, API@krc-harelbeke.be,+32493196874
Bij ernstige situaties of acute problemen raden we aan contact op te nemen met de politie, een arts of de hulplijn 1712.
Samen zorgen we ervoor dat voetbal bij KRC Harelbeke een feest blijft voor iedereen. We zeggen nee tegen racisme, pesten en uitsluiting, en ja tegen vriendschap, plezier en respect!
Bij KRC Harelbeke staat FairPlay centraal. Voetbal is meer dan een spel – het is een sport waar respect, eerlijkheid en plezier samenkomen. Dit geldt voor iedereen: spelers, trainers, ouders, supporters en scheidsrechters. Samen dragen we bij aan een positieve voetbalbeleving, waarin respect voor elkaar en de regels de basis vormt.
Wat betekent FairPlay voor ons?
• Respect voor iedereen: Of je nu speler, scheidsrechter, trainer of supporter bent, iedereen verdient respect. We moedigen elkaar aan en spreken elkaar vriendelijk aan, ook als het eens minder goed gaat.
• Eerlijk spel: We spelen volgens de regels en blijven sportief, ongeacht de uitslag. Winst is mooi, maar respectvol spelen is belangrijker.
• Positieve houding: We ondersteunen onze spelers en teams op een positieve manier en laten ons niet verleiden tot negatieve reacties of kritiek.
• Een voorbeeld zijn: Trainers, ouders en supporters zijn belangrijke rolmodellen voor onze jeugd. Samen geven we het goede voorbeeld, zowel langs de lijn als op het veld.
1. We moedigen positief gedrag aan en wijzen negatief gedrag af.
2. Trainers en spelers schudden voor en na de wedstrijd de hand van de tegenstander en de scheidsrechter.
3. Supporters blijven altijd respectvol, ook bij beslissingen waarmee ze het niet eens zijn.
4. Bij overtredingen tegen de FairPlay-waarden spreken we elkaar vriendelijk aan en zoeken we samen naar oplossingen.
FairPlay zorgt ervoor dat voetbal een feest blijft voor iedereen. Het helpt kinderen niet alleen beter te voetballen, maar ook te groeien als mens. Samen bouwen we aan een veilige en sportieve omgeving waarin plezier, vriendschap en respect altijd vooropstaan.
Laten we samen zorgen voor een sfeer waarin iedereen zich thuis voelt en kan genieten van het voetbal. Bij KRC Harelbeke spelen we Fair, voor en met elkaar.
Sociale media zijn een krachtig middel om onze club, spelers en activiteiten in de kijker te zetten. Bij KRC Harelbeke moedigen we iedereen aan om sociale media op een positieve en respectvolle manier te gebruiken, zodat we samen bijdragen aan een goede sfeer binnen en buiten de club.
1. Respectvol communiceren: Blijf altijd beleefd en respectvol, ongeacht de situatie. Beledigingen, discriminatie of negatieve uitlatingen horen niet thuis op onze kanalen.
2. Positieve verhalen delen: Gebruik sociale media om successen, teamspirit en mooie momenten te vieren. Inspirerende en constructieve berichten versterken het imago van onze club.
3. Privacy respecteren: Zorg ervoor dat je toestemming hebt voordat je foto’s of video’s van anderen deelt, zeker als het om minderjarigen gaat.
4. Sportief blijven: Kritiek op scheidsrechters, tegenstanders of medespelers heeft geen plaats op sociale media. Discussies los je persoonlijk en met respect op.
5. Verantwoord reageren: Denk na voordat je iets online zet. Je woorden of beelden kunnen een grote impact hebben en snel verspreid worden.
Als speler, ouder, trainer of supporter ben je een vertegenwoordiger van KRC Harelbeke. We vragen iedereen om bij te dragen aan een positief en sportief imago van onze club. Twijfel je of een bericht gepast is? Vraag jezelf af: “Draagt dit bij aan een positieve sfeer binnen onze club?”
Heb je iets gezien dat niet thuishoort op sociale media of zit je ergens mee? Neem dan contact op met onze vertrouwenspersoon of een verantwoordelijke binnen de club. Samen zoeken we naar een oplossing.
Bij KRC Harelbeke willen we een veilige en fijne omgeving creëren, zowel op als buiten het veld. Sociale media kunnen daarbij een grote rol spelen. Samen houden we het respectvol, positief en sportief!
Elke jongere heeft het recht om te sporten op zijn of haar eigen maat. Om het recht op sport op jongerenmaat te vrijwaren en kracht bij te zetten, werd de Panathlonverklaring ontworpen. Deze verklaring vertrekt van de noden van het kind en is opgebouwd uit vijf grote thema’s:
In 2004 namen vlaamse panathlonleden het initiatief voor een verklaring, een ethische code rond ethiek in de jeugdsport, dat de basisprincipes omvat voor de rechten van het kind in de sport. Aan de grondslag van de verklaring ligt het idee dat alle kinderen het recht hebben op waardige, gezonde en veilige beoefening van sport en spel. De panathlonverklaring over ethiek in de jeugdsport zag op 24 september 2004 het levenslicht in gent.Sindsdien werd de verklaring erkend en ondertekend door honderden instellingen, organisaties en personen die actief zijn in de sport. De ondertekenaars verbinden zich er toe om over de discussie heen, heldere gedragsregels vast te leggen bij het nastreven van de positieve waarden in de jeugdsport.
Panathlon International is een non-profit organisatie die sinds haar oprichting in 1951 ijvert voor aanmoediging en ondersteuning van sport. De organisatie heeft afdelingen over de hele wereld en opereert los van enige filosofische, ideologische of religieuze strekking. De vereniging telt 300 clubs in 29 landen en is erkend door het internationaal Olympisch Comité.
Op 14 november 2009 werd tussen het toenmalige ICES (Centrum Ethiek in de Sport) en Panathlon International een convenant afgesloten waarbij de samenwerking tussen de verschillende verenigingen werd afgesproken. Door samen te werken en elkaar te informeren wensen de organisaties de implementatie van de Panathlonverklaring over ethiek in de jeugdsport in de wereld van de sport en de lichamelijke opvoeding te concretiseren. In 2014 werd overeengekomen dat we vanaf 2015 instaan voor de Vlaamse ondertekeningen van de Panathlonverklaring. Als erkend Vlaams kenniscentrum voor beleidsondersteuning en praktijkontwikkeling inzake ethisch sporten kunnen we personen en organisaties die de Panathlonverklaring ondertekenen een ruim ondersteuningsaanbod aanreiken om het engagement meteen in actie om te zetten!
Bij KRC Harelbeke investeren we niet alleen in jonge spelers, maar ook in toekomstige scheidsrechters! Met de Referee Youth Academy krijgen jongeren de kans om als clubref wedstrijden te leiden en zich te ontwikkelen onder begeleiding van ex-topref Johny Ver Eecke. Dit is een unieke kans om spelinzicht te vergroten, leiderschap te ontwikkelen en door te groeien binnen de arbitrage. Wil jij deel uitmaken van deze boeiende uitdaging? Lees meer en schrijf je in!
website by comma, brand strategists